Reserveren?/Meer informatie?
Bel 0521- 34 34 83 facebook twitter
Meer foto's

Heropening "groepsaccommodatie"

25 mei 2020

Wegens een nadere specificatie van de versoepelingen van de regelgeving, nu ook voor Groepsaccommodaties, is het in de veiligheidsregio Drenthe weer toegestaan dat grotere groepen verblijven in een groepsaccommodatie. Mits de leden van de groep zich houden aan de daarvoor geldende beperkingen.
De veiligheidsregio Drenthe heeft dit op hun website als volgt omschreven:

"Mag ik gebruik maken van een groepsaccomodatie?
Groepsaccomodaties zijn niet gesloten en mogen door één gezin/huishouding worden gebruikt.
Groepen die bestaan uit personen die niet afkomstig zijn uit één gezin/huishouding zijn niet toegestaan.
Of meerdere huishoudens zijn toegestaan in één groepsaccomodatie is afhankelijk van meerdere factoren, namelijk:

  1. Er moeten meerdere compartimenten zijn , i.p.v. één grote ruimte
  2. Elk gezin moet eigen sanitaire voorzieningen hebben
  3. De 1,5 meter regel tussen de verschillende huishoudens moet worden opgevolgd en door de verhuurder gegarandeerd kunnen worden."

Zie de pagina van de website van de veiligheidsregio Drenthe: https://www.vrd.nl/coronavirus-in-drenthe/qena-corona-overzicht.html

Landgoed Overcinge voldoet op de volgende wijze aan de drie gestelde voorwaarden:
1. Het hoofdgebouw (groepsaccomodatie) beschikt over meerdere ruime zalen (Tuinzaal, Rode Kamer, Blauwe kamer, Grote vergaderzaal) en een zeer grote keuken. Daarnaast is er een grote parktuin. Zowel binnen als buiten staan de gezinstafels op voldoende afstand van elkaar om de 1,5 meter regel te kunnen waarborgen.
2. Er zijn acht slaapkamers in het hoofdgebouw met een capaciteit van 20 bedden. Zes van de acht kamers (totale capaciteit 16) beschikken over eigen badkamer en toilet. De twee andere slaapkamers (2x tweepersoons) hebben geen eigen badkamer maar wel een eigen toilet.
Deze kamers kunnen worden gebruikt indien gasten de badkamer kunnen delen met gezinsleden uit een andere kamer. Indien er geen gezinsleden zijn, komen de kamers te vervallen.  Alle slaapkamers, badkamers en toiletten zijn genummerd en zijn in combinaties aan elkaar toegedeeld. Slechts één slaapkamer heeft de badkamer inpandig. 
3. Door de omvang van het pand is zonder enig probleem een indeling gemaakt van tafels en stoelen waarbij de anderhalve meter regel gewaarborgd kan worden. 

Landgoed Overcinge vindt het heel belangrijk dat regels correct worden nageleefd. Hiertoe hebben wij alle benodigde aanpassingen gemaakt.
We gaan ervan uit dat onze gasten zelf de verantwoordelijkheid nemen om regels inderdaad op de juiste manier na te leven.

In de zomermaanden zullen we in principe een weekverhuur hanteren. Afhankelijk van de agenda en andere aanvragen kan in sommige gevallen ook per weekend of midweek worden gehuurd. 
Het hoofdgebouw (capaciteit 16 tot 20 personen) en het appartement (capaciteit 4 tot 5 personen) worden separaat en onafhankelijk van elkaar verhuurd. Dat houdt in dat het gebruikelijke principe van exclusieve huur (slechts één gezelschap aanwezig) in de zomermaanden niet van toepassing is. Echter, indien door eenzelfde groep zowel hoofdgebouw als appartement worden gehuurd, is het verblijf exclusief.
De afspraken die zijn gemaakt voor bestaande opties blijven op dezelfde manier van kracht.

Plant U voor deze zomer een vakantie in eigen land?  In de rustige en veilige omgeving van een besloten landgoed?
Wellicht met het gezin in het luxe appartement, of met een aantal gezinnen in een prachtige historische havezathe?
Neemt U contact voor beschikbaarheid, prijzen en  nadere voorwaarden en om uw week vast te leggen.
Op de speciale pagina "groepsaccommodatie" vindt U nadere informatie omtrent indeling van het pand.
Mail: info@overcinge.nl

We zullen U graag verwelkomen!

Nieuws

meer nieuws

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en evenementen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven