Reserveren?/Meer informatie?
Bel 0521- 34 34 83 facebook twitter
Meer foto's

Werken aan de toekomst

 

In de vijfde editie van de Dikke Van Dale (uit 1914) wordt 'duurzaam' omschreven als 'geschikt, bestemd om lang te duren'. Voordat de term duurzaamheid een moderne en veelgebruikte term werd, waren landgoedeigenaren altijd al bezig om toekomstgericht te denken.
Uiteindelijk doel was het behoud van het landgoed voor toekomstige generaties. Sommigen zijn daarin beter geslaagd dan anderen. Niet alle landgoederen zijn behouden gebleven. 

Om een historisch landgoed in stand te houden, is de juiste invulling belangrijk. Daarin is door de jaren heen een grote ontwikkeling geweest. Waren vroeger de pachtboerderijen op het landgoed de belangrijkste invulling en bron van inkomsten, zo zijn er nu vele andere mogelijke invullingen of bestemmingen. Het doel blijft hetzelfde: het behoud van het landgoed voor toekomstige generaties. 

Toekomstgericht denken, het is nog steeds van groot belang. Ontwikkelingen, overwegingen, heroverwegingen en keuzes. Achter de schermen is dat altijd in beweging.  Ook bij Landgoed Overcinge.  


 

Nieuws

meer nieuws

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en evenementen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven